Bekijk onze vacatures
Museum aan de Stroom

Museum aan de Stroom

Diensten

  • Algemene elektriciteitsinstallaties
  • CCTV/Camerabewaking
  • Gestructureerde bekabeling
  • Installatie beveiligingssystemen

Sector(en)

  • Openbare gebouwen

Museum aan de Stroom: wereldwijde verbondenheid inclusief Antwerpen

Museum aan de Stroom (MAS) is een vrij recent museum in Antwerpen. Het heeft een prachtige ligging in de oude haven op het Eilandje. Het museum opende in 2011 haar deuren en heeft acht verschillende tentoonstellingsruimtes. Daarnaast beschikt het museum over een collectie van zo’n 500.000 (!) objecten. MAS heeft een nauwe verbondenheid met zowel Antwerpen als de hele wereld. Het is dan ook niet meer dan logisch dat de geschiedenis, kunst en cultuur van de havenstad Antwerpen centraal staan, evenals de internationale handel en scheepvaart. We vonden het dan ook een hele eer dat we werden gevraagd om de elektrische installaties voor onze rekening te nemen. Hoe en wat we nog meer hebben gedaan, lees je verder.

Evip en Museum aan de Stroom

In opdracht van Museum aan de Stroom heeft Evip diverse werkzaamheden uitgevoerd in de jaren 2010 en 2011. Evip voerde bijvoorbeeld álle elektrische installaties uit aan het gebouw. Technieken die aan bod kwamen: het regelen van de algemene elektriciteit, het realiseren van laagspanning en hoogspanning en het aanbrengen van databekabeling en verlichting. Daarnaast hebben we diverse beveiligingssystemen geïnstalleerd voor brand en inbraak. Ook de toegang tot het gebouw en het plaatsen van camera’s om de veiligheid van medewerkers en bezoekers te waarborgen, hebben we voor onze rekening genomen. Tot slot hebben we ons beziggehouden met nieuwe noodvoedingen en een nieuw hart, namelijk: de elektrische borden. Kortom: we hebben het nodige werk opgeleverd alvorens Museum aan de Stroom haar deuren opende voor bezoekers en belangstellenden.

Evip: betrouwbare elektriciteitspartner voor de culturele sector

Evip wordt om allerlei redenen ingeschakeld en ook de culturele sector weet ons steeds vaker te vinden. Museum aan de Stroom is slechts een enkel voorbeeld van een museum die een beroep heeft gedaan op onze expertise. Ben jij met je instelling actief in de culturele sector, bijvoorbeeld in een museum of andere culturele instelling, en heb je specifieke kennis en ervaring nodig voor elektrische renovatiewerkzaamheden? Ontdek de meerwaarde van Evip en neem contact op met een van onze adviseurs voor een helder advies en een offerte op maat. We zien je telefoontje graag tegemoet en zijn altijd bereid om toelichting te geven als je vragen hebt of ergens tegenaan loopt.