KONTICH – 10 juli 2020 Industriële elektriciteitsonderneming EVIP installeert vanaf nu ook thermische scanners.
“Het idee om deze scans te installeren is ontstaan uit de overtuiging dat we ons eigen personeel volledig willen beschermen, omdat de huidige maatregelen niet altijd door iedereen even nauw ter harte genomen worden.”
“Ik zie het als een missie om ook andere bedrijven en organisaties (zoals openbare instellingen, horecazaken, retail) of beter : alle locaties waar veel mensen op één plek samen zijn volledig te beschermen.”, aldus Peter van Riet, CEO van de onderneming.
“De coronacrisis leert ons dat je als organisatie maar beter beschermd kunt zijn tegen een lokale Covid‑19 uitbraak, want de gevolgen zijn niet min. Denk maar aan scholen die terug moesten sluiten omwille van een lokale uitbraak. Of bedrijven waarbij meerdere werknemers besmet raken, die twee weken in verplichte lockdown moeten. De voorbeelden zijn legio.
Slechts één besmet persoon in de ruimte is voldoende om alle andere werknemers of bezoekers aan te steken. En dat is nu precies wat de koortsscanners vermijden. De scanners beschermen uw werknemers en bezoekers.
Hoe werkt een koortsscanner?
Een koortsscanner wordt bij de ingang van een gebouw geplaatst. Elke bezoeker die het gebouw wenst te betreden, dient eerst de pols voor de scanner te houden. Zo wordt de lichaamstemperatuur contactloos en nauwkeurig gemeten. Men kan het toestel zo configureren enkel de temperatuur te meten, of men kan het toestel zo instellen dat zowel de temperatuur wordt gemeten als dat er detectie op het dragen van een mondmasker is. Het is ook mogelijk het toestel te koppelen aan een bestaand toegangssysteem. Bij een verhoogde lichaamstemperatuur of bij het niet dragen van een mondmasker wordt de toegang tot het gebouw geweigerd en vermijd je een mogelijk besmettingsgevaar.
“We willen voornamelijk dat de scanner laagdrempelig blijft en dus snel, efficiënt en gemakkelijk werkt, zonder al te technisch te lijken en bezoekers af te schrikken”. De metingen verlopen snel, zodat er geen files ontstaan voor de toegang van het gebouw. “Daarom kozen we voor een toestel dat de temperatuur meet in slechts 0,2 seconden.”, zegt Peter.
Een kleine investering voor optimale bescherming
“De kost van het toestel is minimaal tegenover de schade die een virusuitbraak kan veroorzaken in uw onderneming. Zie het als een soort verzekering, want beter voorkomen is dan genezen in deze situatie.”
Over EVIP
In 1972 richtte Piet van Riet EVIP op. Een industriële elektriciteitsonderneming die uitgroeit tot een hecht familiebedrijf en waar expertise en kwaliteit vooropgesteld wordt. Vandaag de dag heeft EVIP al enkele mijlpalen achter de rug en de zaakvoerders Peter en Renaat van Riet (zonen van) blijven zeer ambitieus en streven steeds naar vernieuwing.