Bekijk onze vacatures
Evip onderhoudt elektrische installaties van Q-Park parkings

Evip onderhoudt elektrische installaties van Q-Park parkings

02 jul 2020

Q-Park is één van de drie grootste parkeerorganisaties van Europa, met ruim 2.500 parkings in verschillende Europese steden. De ‘Q’ in hun naam is niet toevallig. Ze staat voor ‘Quality’, want ze streven ernaar om kwaliteitsvolle parkeeroplossingen aan te bieden. Ook op vlak van hun elektrische installatie is kwaliteit en veiligheid cruciaal. Met Evip vonden ze een elektrische partner die helemaal op dezelfde lijn zit.

In België baat Q-Park ongeveer 45 parkeergarages uit, voornamelijk in Brussel, Antwerpen, Limburg en Wallonië. Sinds een jaar staat Evip in voor het onderhoud en dringende depannages van de elektrische installaties van de parkings in de zone Antwerpen en Mechelen. Dit omvat laagspanning, hoogspanning en de noodgroepen van een vijftiental parkings.

We hadden hierover een gesprek met Didier Galmart, Real Estate Manager bij Q-Park Belgium en verantwoordelijk voor de nieuwbouw, de renovatie en het onderhoud van parkeergarages.

Waarom hebben jullie gekozen om voor het onderhoud van jullie elektrische installaties met een externe partner te werken?

“Op alle vlakken werkt Q-Park heel vaak met externe partners. Het is een heel bewuste strategie om operationele taken uit te besteden. Het kennisniveau en de expertise van externe partners is meestal heel groot. Bovendien laat het ons toe om veel flexibeler te schakelen. In tijden van drukte is het makkelijk om extra mankracht in te schakelen en wanneer het rustig is, kunnen we ook simpel terugschakelen. Die flexibiliteit is voor ons heel belangrijk.

Wat onze elektrische installaties betreft, willen we het niveau constant opkrikken. In het verleden hebben we onze borden laten nakijken en zijn deze een niveau hoger getild. Hetzelfde geldt voor onze brandinstallaties en ook onze verlichting, die volledig omgezet werd naar duurzame led verlichting. Om de kwaliteit van deze installaties te blijven garanderen, is de keuze van een betrouwbare elektriciteitspartner die instaat voor het onderhoud en de herstellingen zeer belangrijk.”

Hoe zijn jullie te werk gegaan voor jullie zoektocht naar een nieuwe onderhoudspartner?

“We gaan altijd uit van twee krijtlijnen. Per discipline gaan we altijd op zoek naar minstens twee spelers. Zo houden deze partners elkaar scherp op vlak van prijszetting, technische kennis en service. Ik ben ervan overtuigd dat deze werkwijze bijdraagt aan de kwaliteit van de dienstverlening. Daarnaast was het de bedoeling om lokaal, per zone te werken. Zo blijven niet alleen de interventietijden, maar ook de kilometervergoedingen beperkt.”

Waarom kozen jullie voor Evip als één van de onderhoudspartners voor jullie elektrische installaties?

“Nadat we onze offerte oproep lanceerden, kregen we heel wat prijzen uit de markt. We kozen uiteindelijk voor Evip om verschillende redenen. De prijs was een belangrijk criterium, maar de kwaliteit en de betrouwbaarheid was minstens even belangrijk. Omdat ik in het verleden al met Evip heb samengewerkt, wist ik perfect wat ik kon verwachten. Daarnaast kwamen zij qua ligging perfect in aanmerking voor onze parkings in Antwerpen en Mechelen.”

Hoe verloopt de samenwerking met Evip?

“Zeer goed. De technische knowhow is, zoals verwacht, zeer groot. De medewerkers van Evip denken ook steeds mee over de beste oplossing. Het helpt ook dat het steeds dezelfde techniekers zijn. Zo hadden ze zeer snel de kennis en de specificiteiten van de verschillende locaties en installaties in hun hoofden zitten. Ook op vlak van organisatie en dienstverlening zijn we zeer tevreden: snelle responstijden in geval van dringende depannages en een perfecte opvolging van de voorgeschreven planning voor het preventief onderhoud.”

Hoe zie jij de toekomst van Q-Park?

“Al twintig jaar, zijn we een ambitieus bedrijf dat wil blijven groeien. In steden zoals Antwerpen zullen we op termijn enkele nieuwe parkings openen. Daarnaast willen we ook actiever worden in andere regio’s van België. We zien dat meer en meer steden de wagen uit het centrum willen weren, waardoor er meer randparkings bijkomen.

Uiteraard spelen we hierop in. Daarnaast zal het aandeel elektrische wagens in de toekomst blijven groeien. Met Q-Park anticiperen we hierop door onze parkings aan te passen aan de stijgende vraag naar laadpalen. Zo blijven we evolueren en willen we de standaard blijven voor kwaliteitsvol, veilig en comfortabel parkeren.”