Bekijk onze vacatures
Laadpalen

Laadpalen


LaadpalenElektrische wagens zijn in opmars. E-mobility is niet langer een modewoord, maar een trend die zich volop heeft ingezet. De stijgende verkoop van elektrische wagens is hier het beste bewijs van.  Bovendien zal de dalende prijs van de batterijen er ook voor zorgen dat de aankoopprijs verder zal dalen tot die van een wagen met brandstofmotor.

Niet alleen voor particulieren, maar ook voor bedrijven is nu dus hét moment om te investeren in e-mobility. Bereid je als bedrijf, winkel, hotel, garage of parkinguitbater maar beter voor door alvast elektrische laadpalen op bedrijfsterrein te installeren. Zo heb je alvast een streepje voor op concullega’s die niét over een laadpaal op bedrijfsterrein beschikken. 

Voordelen van elektrische laadpalen op bedrijfsterrein

Het plaatsen van een elektrische laadpaal op bedrijfsterrein is een interessante business opportuniteit. Omdat er in de toekomst meer en meer elektrische wagens zullen rondrijden, stijgt ook de nood aan publiek toegankelijke laadpalen bij bedrijven. Als jouw bedrijf een laadpaal voor de deur heeft staan, heb je alvast een streepje voor op concullega’s die niét over een laadpaal op bedrijfsterrein beschikken.

Verschillende elektrische laadpalen

LaadstationsEr zijn drie types laadpalen. Residentiële AC laadpalen die geplaatst worden bij particulieren. AC laadpalen voor bedrijven zoals op private parkings, op bedrijfsterreinen, aan winkels, in de horecasector, etc. Deze laadpalen kunnen bestaan uit meerdere units en worden soms met verschillende andere laadpalen in clusters geplaatst. Tenslotte heb je nog de zogenaamde superchargers langs autosnelwegen. Dit zijn DC laadpalen die veel groter zijn in omvang en een veel hoger vermogen leveren tot 350 kW.

Bij de DC superchargers wordt de DC elektriciteit rechtstreeks in de batterij gepompt. Bij een AC laadpaal moet de AC elektriciteit van het stroomnet omgezet worden naar DC. Deze omzetting gebeurt in de elektrische auto zelf. De laadsnelheid is hier dus afhankelijk van de snelheid van de omvormer in de elektrische wagen.

 

Evip: laadpalen installateur

Installatie laadpalenAls laadpalen installateur kan Evip je helpen bij de aankoop en installatie van elektrische laadpalen voor je bedrijf. Een laadpaal bij een bedrijf installeren is geen sinecure, maar gelukkig heeft Evip alle kennis in huis.

Denk maar aan de bekabeling vanuit het hoofdbord, de plaatsing van de nodige zekeringen, de plaatsing van de laadpaal zelf en de kabelgoten, en zelfs het gieten van de beton. Ook voor de elektrische keuring van laadpalen bij je bedrijf kan je zeker bij Evip terecht. Wist je trouwens dat Evip een onafhankelijke laadpalen installateur is? Dat betekent dat je zelf de leverancier van laadpalen kan kiezen en de plaatsing door ons kan laten uitvoeren.

Interesse gewekt? Vraag vrijblijvend een offerte aan en laat snel een laadpaal bij je bedrijf plaatsen door een ervaren laadpaal installateur!